Zamestnanec upozornil na otrasné hygienické podmienky v sociálnych zariadeniach a šatniach na pracovisku: Poukázal aj na celkové pomery v jednom podniku v Brezne…

Takto to vyzerá v jednej spoločnosti v Brezne v bývalej Mostárni. Ako môžete vidieť, v miestnostiach, kde sú sprchy, umývadla, záchody, šatne to vyzerá ako z nejakého hororu. Určite by tieto priestori rada využila nejaká filmová spoločnosť na nahrávanie riadne hororových scén. Žiaľ, nejedná sa o kulisy pre natáčanie filmu, ale o reálne miestnosti, ktoré zamestnávateľ poskytuje svojim zamestnancom… Je to naozaj niečo neskutočné, že takýto stav mu vôbec nevadí a nič s tým nerobí a pritom sa v týchto priestoroch prezliekajú zamestnanci. V takomto stave je to podľa tvrdenia jedného zamestnanca, ktorý prirodzene chce ostať v anonymite, už pol roka. Povedal nám tiež, že sám majteľ sa považuje za jedného z najväčších zamestnávateľov v Brezne.

„Ako vidíte, aj v 21 storočí sa môže niekto takto správať ku svojím zamestnancom, ktorí sú v podstate srdcom firmy, ako ku dobytku. Ono je to vlastne tá istá firma, kde minulý rok zahynuli dvaja živnostníci, ktorych privalil vyrobok. Samozrejme, že sa tu stále nedodržiava BOZP, chlapi robia po samom atď.. V zime máme na pracovisku aj -16 stupňov, podľa toho, koľko je stupňov von, kúrenie púšťa len na cca pol hodku, aby sa nepovedalo a keď sme minulý rok chceli ísť do štrajku, tak sa riaditeľ tváril, že on o tom nevie…,“ doplnil nám jeden zo zamestnancov.

Vzdor-strana práce