„Protiimigrantský hrdina“ Salvini ukázal svoju pravú tvár bojovníka za kapitalizmus, keď odmietol znárodnenie talianskej diaľničnej siete

Politici ako Salvini sa hrajú na veľkých obrancov Európy proti imigrantom, no na druhej strane ich kapitalistická politika túto masovú imigráciu vyvoláva! Taliansky minister vnútra Matteo Salvini, ktorý si svoju popularitu založil na tvrdom postupe proti imigrantom ukázal, aký je to populista, ktorý len ťaží z momentálnej hystérie z imigrantov a nie je ničím iným, ako ďalším z rady politikov, ktorí sa hrajú na nejakých antisystémových politikov, pritom stále a vždy bude podporovať kapitalizmus, z ktorého všetky tieto problémy pochádzajú.

Krásne sa odhalil aj tým, že sa postavil proti znárodneniu ďalničnej siete v Taliansku. Talianska vláda rozmýšľa aj pod udalosťami okolo tragédie pádu mosta v Janove, kde zahynulo 43 ľudí, že znárodní diaľnice v Taliansku, no veľký to „antimigrantský hrdina“ Salvini sa tvrdo ohradil proti zoštátneniu diaľnic, tým pádom vidíte, na koho stranu sa stavia, na stranu kapitalizmu a kapitalistov, ktorí si vďaka súkromnej diaľničnej siete pakujú vrecká a nie na stranu pracujúcich, ktorí by sa takto stali pánmi svojich vlastných diaľníc.

Dnes stačí nadávať na imigrantov a hneď to prináša politické body tomu, alebo tomu politikovi, ktorý s tým prichádza, no títo politici ako Salvini majú len tvrdé reči, no absolútne nechápu podstatu imigrantskej krízy a ako ju reálne vyriešiť, nakoľko podporujú kapitalizmus, ktorý to všetko spôsobil.

Krajiny tretieho sveta sú tvrdo vykorisťované európskymi a svetovými korporáciami z najbohatších kapitalistických krajín, pochádzajúcich aj napr. z Talianska, tieto korporácie tam drancujú prírodné bohatstvo týchto štátov, pracujúcim platia smiešne mzdy a štátom smiešne dane, korumpujú miestnu štátnu správu, takže doslova tieto rozvojové štáty rabujú. Pomáhajú ničiť ich domáce trhy a destabilizujú ich hospodárstvo záplavou vlastných produktov, podporujú rôzne vojnové konflikty a priame vojenské intervencie, kde umierajú státisíce ľudí.

Ide o pokračovanie kolonializmu v modernom šate a práve preto títo ľudia utekajú zo svojich krajín, veď kto by chcel utekať zo svojej krajiny, keby sa tam mal dobre a vedel sa dôstojne uživiť. Toto Vám však politici ako Salvini nepovedia, ide o populistov, ktorí na jednej strane podporia svoje nadnárodné korporácie, aby ešte viacej drancovali krajiny tretieho sveta, čo spôsobuje chudobu týchto krajín a na druhej strane sa chvastajú, ako zatočia s imigrantmi, tými imigrantmi, ktorých vytvára práve ich kapitalistická neokoloniálna politika…

Politici ako Salvini budú robiť všetko preto, aby udržali kapitalizmus a udržali vládu oligarchov a miesto odstránenia hlavných príčin, ktoré vyvolávajú chudobu a následné imigrantské vlny, budú robiť na jednej strane silácke gestá, populistické divadielko pre ľudí a na strane druhej, ich kapitalistická politika bude vytvárať stále väčšiu chudobu v krajinách tretieho sveta a prehlbovať tak imigrantskú krízu.

Práve upútavaním svojho hnevu na imigrantov a obyvateľov inej národnosti pomáhame upevniť moc kapitálu, budeme sa biť, strieľať, vraždiť i nenávidieť medzi sebou. Kapitalistické princípy zostanú a to aj keď sa navzájom vyzabíjame. Kritika kapitalizmu možno znie ako omieľané a nerealizovateľné klišé, ale reálne iná možnosť ani neexistuje! Bedač sa nevyparí žiadnym zákazom ani prijatým zákonom!

Tak sa zamyslite nabudúce, keď budete tlieskať takýmto kapitalistickým politikom ako Salvini, ktorí budú vždy slúžiť tej najbohatšej oloigarchii a kapitalizmu, ktorý im umožňuje rozprávkovo bohatnúť na úkor nás pracujúcich!

Vzdor-strana práce