Malé zamyslenie ku kauze Cervanovej a ľuďoch, ktorí robia z vrahov obete: Nové dôkazy potvrdzujú vinu odsúdených vrahov

Je naozaj neskutočné, koľko rôznych novinárov, koľko rôznych terajších aktivistov, ktorí hrdo bojujú za „slušné Slovensko“, novinárov a známych antikomunistov od roku 1989 obhajovali vrahov Cervanovej. Taký Hríb, Korda, či známi ničitelia pamätníkov sa vždy zastávali týchto vrahov a niektorí z nich sa s nimi verejne kamarátia, dokonca na otvorenie klubu Pod Lampou Hríb pozval aj dvoch usvedčených vrahov Cervanovej a prítomný bol aj prezident Kiska, ktorému asi nijak neprekážalo, že sa zúčasťnuje na akcii s týmito vrahmi, z ktorých robia tzv. obete komunizmu.

Títo siedmi vrahovia brutálne znásilnili a zavraždili medičku Cervanovú a rôzni ľudia, ktorí sa na Slovensku pasujú do úlohy „morálnych autorít“ a bojovníkov za slušné Slovensko, už roky rokúce spochybňujú vinu týchto vrahov, obhajujú ich, kamarátia sa a robia všetko pre ich očistenie.

Donedávna patril k ich obhajovateľom aj novinár Hanus, ktorý sa ale dostal k unikátnej výpovedi, ktorá jasne usvedčuje vrahov. Zmenil názor a vďaka nezvratným dôkazom, ktoré zverejnil a s ktorými sa podorbne oboznámil, dnes už nepochybuje o ich vine. Je naozaj smutné, že vrahovia Cervanovej sú stále časťou spololočnosti vímaní ako nejaké obete komunistického režimu, že ich prípad bol zmanipulovaný a pritom súdy po roku 89 a aj Európsky súd pre ľudské práva potvrdil ich vinu.

Je naozaj smutné, ako agresívny antikomunizmus dokáže zastrieť určitej skupine ľudí zdravý úsudok, lebo to už nie je o názore, to je už diagnóza. Takíto ľudia nám budú stále tvrdiť, že brutálni vrahovia sú obete a mali by sme ich ľutovať.

Dúfame, že vyhrá zdravý rozum a konečne aj tí, čo pochybovali, pochopia pod tlakom nových dôkazov, že títo muži nie sú obete, ale vrahovia. Ich správanie je o to zvrátenejšie, že rozohrali hru a stále nás presviedčajú o ich nevinne, namiesto toho, aby si konečne vstúpili do svojho svedomia a zamysleli sa nad tým a úprimne oľutovali, čo spravili pred desiatkami rokov nevinnej mladej žene, ktorá tu mohla stále byť a tešiť sa zo života.

Vzdor-strana práce