Izrael za niekoľko týždňov zavraždil už 34 palestínskych civilistov: Izrael pácha vojnové zločiny, zločiny proti ľudskosti a svet sa len mlčky prizerá

Izrael okupuje desiatky rokov palestínske územia, za posledné roky beztrestne zabil tisíce Palestínčanov, z toho väčšinu detí, žien, starcov a civilistov, za niekoľko posledných týždňov doslova popravili izraelskí ostreľovači a armáda už vyše 34 neozbrojených palestínskych demonštrantov, medzí ktorými sú aj teenegeri, či novinár a niekoľko tisíc ich zranili. Palestínu musí začať brať svet ako zvrchovaný štát a urobiť všetko preto, aby skončila jej okupácia zo strany Izraela. OSN by mala uvaliť zbrojné embargo na Izrael za zločiny proti ľudskosti, ktoré pácha na Palestínčanoch. Nie je možné, aby sa svetoví a naši vládni predstavitelia stretávali a jednali s členmi izraelskej vlády, ktorá pácha vojnové zločiny a zločiny proti ľudskosti. Vrcholoví izraelskí politici a vojenská vrchnosť, ktorí sú zodpovední za vraždenie Palestínčanov by sa mali zodpovedať pred Medzinárodným trestným súdom v Haagu, kde by mali čeliť obvineniu zo zločinov proti ľudskosti, vojnových zločinov a zločinov agresie.
 
Štát Izrael sa od svojho vzniku vysmieva celému svetu, nerešpektuje žiadne nariadenia OSN, vraždí civilné obyvateľstvo a veselo napáda aj okolité štáty, kedy sa mu zachce. Na jednej strane Západ neváha s uvalením rôznych sankcií na Rusko, Bielorusko, Kubu, Irán, Venezuelu, KĽDR, Sýriu…no na strane druhej pred zločinmi Izraela zatvára oči a okrem slovného odsúdenia sa nikdy na nič nezmohol. Ktorému malému štátu na svete takéto niečo prejde ? Asi len Izraelu. Svet zatvára oči.
Čo majú robiť Palestínčania, keď impotentné OSN nič nerobí. Zmôže sa akurát na morálne pokarhanie. To robí OSN vytrvalo pri zločinoch Izraelu už 60 rokov. Od vzniku štátu Izrael bolo z týchto území vyhnaných vyše 4 milióny Palestínčanov, ktorí sú nútení žiť v katastrofálnych podmienkach v utečeneckých táboroch v okolitých štátoch. Izrael stihol za tú dobu vyvraždiť desiatky tisíc Palestínčanov a oklieštiť územie Palestíny na 6 220 km2 ( a ešte aj na tomto území okupuje rozsiahle oblasti a Izraelci si tam zakladajú nelegálne osady a kradnú ďalšie kúsky z Palestíny ), z celkovej niekdajšej rozlohy približne 27 000 km2 ( na ktorej sa dnes rozprestiera štát Izrael ).
 
Táto beznádej plodí radikálny a legitímny odpor. Na jednej strane velebíme SNP, na strane druhej označujeme takých istých bojovníkov za slobodu v Palestíne za teroristov! Oni bojujú proti okupácii, tyranii presne ako sme to robil my! Oni taktiež stoja proti vojenskej presile, ako sme stáli my! Ich krajina je v smrtiacom kŕči. Nemajú na výber. Proti nim stojí jedna z najmodernejších a najdokonalejších armád na svete. Čo majú okrem výbušnín, kalacha, či podomácky vyrobenej rakety Palestínčania? Bojujte s kalachom proti F16tke, či bezpilotnému bombardéru vy…veľmi rýchlo pochopíte, prečo Palestínčania volia veľakrát tieto zúfalé formy boja. Muž, ktorému izraelské letectvo pri bombardovaní zabije celú rodinu, deti, ženu, netúži po ničom inom, ako po pomste. Izrael svojou genocídnou politikou stvoril samovražedných atentátnikov. O akej spravodlivosti hovoríme ? Prečo palestínskych bojovníkov nazývame teroristami a štátnikov Izraelu nariaďujúcich vraždenie, politikmi ? Krivá morálka!
 
Kto viedol v minulosti izraelskú vládu ? Bol to Ariel Šaron. Už sa zabudlo, že tento človek nariadil za svojich mladíckych čias nejeden masaker arabských civilistov. Šaronové komandá smrti etnicky čistili arabské dediny, z ktorých sa odmietli Palestínčania dobrovoľne odsťahovať. Boli to ich dediny, ich zem! Ženy, deti, starci….to sú skalpy Šarona. Robil to tak dokonale, že si svojou horlivosťou vybojoval premierske kreslo a pokračoval vo svojej práci ďalej. Tento krát však nie ako veliteľ milícií, ale ako hlava štátu Izrael.
 
Vlády, ktoré prišli po Šaronovi pokračujú v nastolenom trende a premiér Izraela Benjamin Netanyahu v zločinoch proti Palestínčanom v ničom nezaostáva za spomínaným Šaronom. Nedávna vojna v Gaze. Roky blokovaná Gaza, kde sa nedostane ani humanitárna pomoc je obklopená najväčším segregačným plotom, aký kedy ľudstvo postavilo, Berlínsky múr by sa určite červenal. Toto gheto, kde držia vyše milióna ľudí v žalostných podmienkach, sa stalo za posledné roky dejiskom otvoreného vraždenia. Izrael bombardoval Gazu letectvom, ktoré patrí medzi najlepšie na svete. Bilancia? Za posledných 5 rokov Izrael v Gaze počas svojich vojenských zásahov zabil vyše 2 000 Palestínčanov, z čoho viac ako polovicu tvorili obete z radov detí, žien a starých ľudí! Izraelská vláda sa bránila tým, že nemôžeme sa na tieto obete pozerať očami Európy, lebo prakticky každý Palestínčan je potenciálny terorista..
 
Izrael porušuje nariadenia OSN celé desaťročia, vlastní jadrové zbrane, no na nich nikto sankcie neuvaľuje…
 
Je tiež na pováženie, že Izrael, ktorý porušoval každú jednu dohodu prijatú na pôde OSN, neboli nikdy uvalené žiadne sankcie. Izraelský režim beztrestne zabíja Palestínčanov, kradne im ich pôdu, vyhnal milióny Palestínčanov z ich vlasti, a pri nedávnej vojenskej operácii v Gaze povraždili vyše 2 000 Palestínčanov, z toho 80% obetí tvorili ženy, deti a starí ľudia a aj napriek tomu, nikto na izraelský režim a jeho predstaviteľov neuvalil sankcie a Izrael nakupuje ďalej nové zbrane za miliardy. Je tiež verejným tajomstvom, že Izrael vlastní jadrové zbrane, to však tiež nevyvolalo žiadnu odvetu zo strany OSN, no Irán trpí pod váhou viacerých sankcií, ktoré na túto krajinu uvalili vďaka podozreniu, že sa pokúša vyrobiť jadrové zbrane. Tak čo je umožnené Izraelu, už nie je umožnené Iránu, či KĽDR…
 
Podporujem Palestínčanov v ich neľahkom boji a uznávame ich legitímne právo na obranu svojho územia a obyvateľstva. Palestína sa musí stať svedomím ľudstva!
 

Miroslav Pomajdík- predseda Vzdoru-strany práce