Prezident Kiska a jeho špinavá ideologická manipulácia smerom ku smrti Fidela Castra a Kube

Neviem, či ste zachytili vyjadrenie prezidenta Kisku na úmrtie Fidela Castra, ale toľko ideologickej demagógie, koľko zo seba dostal prezident Kiska, tak to je silná káva. Ohľadne svojho pobytu na Kube prezident povedal: „Hádam nikde na svojich potulkách svetom som nevidel toľko smutných ľudí. Inteligentných, túžiacich po slobode a normálnom živote.“

Prezident Kiska ostáva verný svojej demagogickej manipulácii, ktorú predvádza vždy, keď chce dehonestovať svojich ideologických protivníkov. Povedať, že na Kube videl najviac smutných ľudí po svojich potulkách svetom, tak to je také klamstvo, že človek až nechápe, ako sprosto môže zavádzať jeden prezident, ktorý je hlava štátu a ktorý by si takúto ideologickú manipuláciu nemal ani dovoliť. No pri prezidentovi Kiskovi sme si už zvykli, že ideologická manipulácia je jeho hlavnou zbraňou.

Keď človek počúva o tých nešťastných ľuďoch túžiacich po slobode, tak premýšľam, či ten náš prezident nestrávil celú tu svoju dovolenku chodením po americkej väznici na Guantanáme. Prezident Kiska by radšej mal navštíviť pracujúcich najmä žijúcich na strednom, južnom, či východnom Slovensku, ktorí sú zúfalí, že pracujú ako otroci, a dostávajú mizerné platy, z ktorých sa nedá normálne žiť. Mal by navštíviť smutných chudobných Slovákov, ktorí nemajú prácu, ktorí sú iba handrami pre vlastníkov firiem. Potom by videl množstvo smútku.

Kiska potrebuje zistiť ako sa žije v Latinsko-amerických a Karibských štátoch, kde vládnu tie proamerické kapitalistické režimy, kde je taká obrovská chudoba a beznádej, kde vládnu gangy, mafie, drogové kartely a kde sa zabíja najviac ľudí na svete. Státisíce ľudí sú v týchto krajinách zavraždení. Kapitalizmus tam vytvoril skorumpované a chudobné štáty, kde jediná možnosť pre milióny chudobných je dať sa na zločin. Zdravotníctvo, školstvo, sociálne služby sú tam na takej zlej úrovni, že práve Kuba vysiela svojich lekárov a umožňuje študovať mladým z týchto krajín medicínu na svojich univerzitách, aby tak pomohla zvrátiť túto nelichotivú situáciu.

Prezident ďalej napísal: „Učiteľkin plat deväť dolárov mesačne. Kuracie mäso iba pre turistov, pre domácich kuracie krky. Koncert hudby s tridsiatimi účinkujúcimi a štyrmi divákmi. Bolo toho skutočne veľa…Keď som začiatkom tohto roku prijal podpredsedu Rady ministrov Kuby, snažil som sa mu aj na príklade Slovenska vysvetliť, aká je demokracia, možnosť slobodne vyjadriť názor, hoci aj kritický, pre rozvoj krajiny dôležitá. Všetci robíme chyby a každý rozumný človek by mal chcieť, aby ho na jeho chyby druhí ľudia upozornili. Bez toho, aby mali obavu, že za svoj názor pôjdu do väzenia. Castro zomrel. Tí, ktorí by mali hodnotiť jeho život, sú v prvom rade Kubánci. Ľudia, ktorým ovplyvnil život. My ostatní by sme im mali želať, aby Kuba bola šťastnou krajinou a skutočne sa raz stala pre svojich občanov ostrovom slobody,“ povedal prezident Kiska.

Kiska hovorí o nejakej slobode, kritike…áno môžeme slobodne kritizovať, a to je tak všetko. Oligarchia, nadnárodné korporácie, domáca buržoázia nás aj tak naďalej bude vykorisťovať, bude enormne bohatnúť na našom utrpení a nám ostanú holé zadky… Kiska sníva o naozajstnom ostrove slobody na Kube…smiešne, lebo tá ala “ demokracia“ ktorú akože presadzuje Kiska, tak to by znamenala pre Kuba zase vrátenie sa do trpkej minulosti- nadvlády USA, ktoré by si zase spravili z Kuby svoj veľký ostrovný bordel a kasíno. Vrátila by sa mafia, americkí magnáti, ktorí by ukradli Kubáncom ich hospodárstvo a opäť ich uvrhli do otroctva. Na to sa USA teší, ako opäť spraví z Kuby svoj protektorát a lacnú defku pre všetko.

Kiska ani raz nespomenul vyše 50 rokov trvajúcu blokádu Kuby zo strany USA, ktorá im ruinovala desiatky rokov ekonomiku a Kubáncov, že nemohli dovážať základné veci na ostrov, lebo USA to nedovolili, nepovedal o tých tisícoch mŕtvych Kubáncov, ktorých povraždili teroristické proticastrovské organizácie, ktoré boli financované USA, nepovedal nič o rozhodujúcej úlohe Kuby v boji proti apartheidu a oslobodzovania mnohých krajín od koloniálneho útlaku, nehovoril nič o špinavej politike USA, ktorá strpčovala Kube život kde sa dalo. Nepovedal nič o desaťtisícoch kubánskych lekároch, ktorých Kuba vysielala do najchudobnejších regiónoch Tretieho sveta.

Prečo Kiska nehovorí o krvavých diktátoroch v Latinskej Amerike, ktoré podporovali USA a ktoré povraždili státisíce svojich odporcov v tej istej dobe, keď budovali na Kube socializmus. Na Kube sa nikdy nič takéto neodohrávalo…To je tá vaša demokracia ..made in USA. človeku sa spraví naozaj nevoľno, keď hlava štátu, ktorá reprezentuje navonok obyvateľov Slovenska, predvádza takúto sprostú a zákernú ideologickú hru. Zo všetkých Latinsko-amerických štátov, žiadna iná krajina nezažila toľko rokov v mieri, stabilite a bez toľkého vraždenia, násilia a chudoby a priepastných rozdielov v spoločnosti, ako Kuba. Kuba a Castro sa dovolili postaviť hegemónovi USA a ich nadvláde, nadvláde nadnárodnej oligarchie a to sa z ich pohľadu nemá… preto bude vždy kapitalistami vnímaná ako precedens, ktorý už nemôžu nikdy dopustiť… No v Kube vidíme príklad, že aj malý národ dokáže povstať a vyhrať svoj boj nad neporovnateľne silnejším nepriateľom. YES , we can !

Vzdor-strana práce