Zabudlo už Slovensko na to, ako sa SaSkárom málili poslanecké platy: Kedy si aj pracujúci vo fabrike odhlasujú vyšší plat?

Naozaj sme už na Slovensku zabudli, ako poslanci za SaS vyplakávali, že za svoju údajnú prácu málo zarábajú. Plakali, že topmanažéri v podnikoch zarábajú aj 10 000 € a plat poslanca je pre nich absolútne smiešny… Vraj tu chcú dotiahnuť šikovných ľudí, ktorí niečo vybudovali. Pracujúci, ktorí nezarábajú 10 tisíc EUR, ale len úbohý zlomok z tejto sumy – boli pre pani poslankyňu Cigánikovú ťuťmáci, ktorí asi nemajú čo v NR SR hľadať…

Takéto správanie bolo a je pre nás otvorenou drzosťou a výsmechom do tváre. Neviem aká bola a je vaša motivácia sedieť v NR SR, ak sa vám máli, tak sa vráťte do svojich firiem a poberajte svojich 10 000 € mesačne pre vaše špeciálne žalúdky a nadľudské potreby. Verte, že keď odídete, my to ani nepocítime. Naša motivácia je úplne iná než tá vaša. Naši predchodcovia sa nepýtali, koľko budú zarábať, naši predchodcovia položili za obyvateľov našej krajiny i život, organizovali povstanie, boli väznení v kapitalistických a fašistických žalároch a to všetko BEZPLATNE – pretože pre nich “sloboda” a ani “solidarita” neboli len prázdne slová.

A keďže naše hnutie má úplne inú motiváciu, prečo chce vstúpiť do NR SR, vždy sme jasne hovorili, že zastupiteľ od nás by si nechal iba takú výšku z platu, ktorá sa rovná priemernej mzde bežného pracujúceho človeka a ostatok by sme vkladali do špeciálneho sociálneho fondu, z ktorého by sme podporovali pracujúcich. Lebo my robíme politiku pre ľudí a nie pre peniaze. Veľmi dobre si pamätám, ako predseda SaS Sulík počas vašej krátkej vlády navrhol udeliť poslancom odmeny za “ušetrenie peňazí” – a ako ste ich ušetrili? Sociálnymi škrtmi !!! Ľudí ste okradli a okradnuté peniaze ste si chceli rozdeliť na odmenách. Odmeňovali ste sa za zbedačovanie.

Mám vážny problém so SaSkárskymi tvrdeniami o topmanažéroch, ktorých treba dotiahnuť do parlamentu. Mám aj vážne pochybnosti o charakteroch takýchto “topmanažérov”. Topmanažér robí všetko pre prachy, nie preto, že chce niekomu dobre. Kam tí vaši „topmanažéri“ dotiahli za vášho bačovania štátne podniky, o tom ani netreba diskutovať. Už nehovoriac o prípadoch, kedy bola účelovo vydokladovaná strata, aby sa taký podnik predal za pár šupov.

“Topmanažér” – to je taká karikatúra malomeštiaka, často krát arogantný človek bez charakteru, požierajúci všetky výhody svojho postavenia. Nezaujímajú ho ani pracujúci a ani podnik, pokiaľ z toho nič nemá. A teraz si predstavte, že ho posadíte do NR SR – komu sa bude zodpovedať? Bude niesť nejakú zodpovednosť za svoje činy? Rozhodne nie, bude na nás kašlať a poberať za to veľké peniaze. Buďte radi, že máte vôbec to čo máte. Pri troške humoru nám môžete poslať anonym do redakcie časopisu, napíšeme váš príbeh vykorisťovaného zbedačeného poslanca – možno sa vám vyzbierame v rámci fondu solidarity, alebo pošleme nejaký balíček ?

Až keď si pracujúci na dielni budú môcť odhlasovať výšku platu, až potom sa bavme o vašom navyšovaní. Som presvedčený, že ten kto chce dobre svojim obyvateľomu nefňuká, že sa mu mália tie tisíce a chce aspoň 5 ciferné číslo na výplate. Ten, kto chce dobre obyvateľom krajiny, ten bojuje za jeho práva celý svoj život, bez ohľadu na to, či sedí v parlamente, alebo v práci.

Stanislav Pirošík- Člen vedenia Socialisti.sk