Medzinárodný deň boja proti homofóbii a transfóbii na Kube

17. máj je Medzinárodným dňom boja proti homofóbii a transfóbii Na Kube sa koná mesačný program aktivít pri príležitosti tohto dňa pod hlavičkou All the Rights for All the People, ktorý sa začal minulý týždeň na televíznej tlačovej konferencii.Kvôli COVID-19, v tomto roku online a televízne podujatia nahradzujú zvyčajné dva týždne spoločenských a kultúrnych aktivít.

16. mája odvysielala kubánska televízia umelecký gala večer pri príležitosti 14. výročia tohto dňa.17. mája uviedlo ministerstvo zdravotníctva prvýkrát vlajku hrdosti LGBT + a taktiež sa koná národný deň tweetov pod hashtagmi #FamiliasDiversas, #FamiliasCubanas, #Cenesex a #UnCodeInclusivo, ktoré odkazujú na aktualizáciu rodiny.

Zákonník, ktorý bude predmetom verejnej diskusie a hlasovania neskôr v tomto roku, obsahuje do novej legislatívy ustanovenia, umožňujúce manželstvá osôb rovnakého pohlavia.

Miguel Díaz-Canel Bermúdez prezident Kuby dnes napísal: #Cuba sa zaviazala k záruke #AllRightsForAllPeople. Pozdravujeme Medzinárodný deň boja proti homofóbii a transfóbii.